Tarta z bananami i śmietaną

Idealna na deser.

Składniki:

Spód:

  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • sól

Reklama

Góra:

  • 4 banany
  • 20 dag masy krówkowej
  • 25 dag serka mascarpone
  • 250 ml śmietany 30 proc.
  • 3 łyżki cukru pudru
  • sok z 1/2 cytryny
  •  łyżka kakao

Przygotowanie:

1. Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj cukier, żółtka, sól, zagnieć ciasto. Schłodź. Wyłóż nim blachę. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

2. Banany obierz, pokrój. Na spód wyłóż warstwę masy krówkowej, pionowo ułóż kawałki bananów. Śmietanę ubij z cukrem, dodawaj porcjami do serka, wymieszaj. Wyłóż na wierzch ciasta, posyp przesianym kakao. Podawaj od razu.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje