Tarta z boczkiem

Coś dla miłośników dań z boczkiem

Składniki

  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki krupczatki
  • 15 dag masła
  • 4 żółtka
  • szczypta soli
  • łyżka śmietany

Składniki - nadzienie

  • 20 dag bezpestkowych winogron
  • 20 dag wędzonego boczku
  • pierś kurczaka
  • pęczek cebuli dymki
  • łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu
  • 10 dag sera gorgonzola
  • 10 dag sera cheddar
  • olej
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • • pieprz

Sposób przygotowania

1. Składniki na ciasto zagnieć, schłodź. Rozwałkuj, ułóż na wyłożonej papierem blasze. Piecz kwadrans w temp. 180 st. C. 

2. Kurczaka, boczek i cebule pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pokrojonymi winogronami, rozkruszoną gorgonzolą i startym cheddarem. Dodaj majonez i jogurt, przypraw. Wylej na spód i piecz jeszcze 20 minut. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje