Tarta z burakami

W sam raz na kolację!

Tarta z burakami
Tarta z burakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, dodaj cukier puder, sól i masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtko, śmietanę i zagnieć ciasto. Zawiń w folię i schłodź. Rozwałkuj, wyłóż formę i podziurkuj widelcem. Piecz 15 minut w temp. 180°C. 

2. W garnku rozgrzej olej, podsmaż posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Dodaj ugotowane i pokrojone buraki, szpinak, przyprawy. Posyp solą, pieprzem i duś pod przykryciem. Przełóż na upieczone ciasto. Posyp pokruszonym serem białym i serem feta. Piecz 15 minut w temp. 180°C.

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas