Tartaletki z ciasta francuskiego

Z rabarbarem i pistacjami. Pyszne!

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g serka mascarpone
  • 3-4 łodygi świeżego rabarbaru
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 70 g Pistacji np. prażonych w piecu Bakalland

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy z niego równe kwadraty. Na tak przygotowane ciasto nakładamy serek mascarpone wymieszany z 1 łyżeczką cukru pudru. Rabarbar dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie paski i układamy na cieście i posypujemy posiekanymi pistacjami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje