Tartinka z tuńczykiem

Oryginalna i smaczna przekąska

Składniki

  • Kilka kromek pieczywa razowego
  • Puszka tuńczyka
  • 3 łyżeczki gęstego majonezu
  • Korniszony koktajlowe np. marki Kühne
  • 1 czerwona cebula
  • Sól, pieprz
  • Wykałaczki

Sposób przygotowania

Z pieczywa wytnij (np. kieliszkiem) małe kółka. Tuńczyka odcedź dokładnie z zalewy i wymieszaj z majonezem. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Dodaj do tuńczyka. Pastę dopraw solą i pieprzem do smaku. Korniszony pokrój w plasterki. Na chlebkach połóż korniszona, tak aby tylko w połowie znajdował się  na krążku. Posmaruj pastą i zawiń korniszona. Aby wszystko razem się trzymało, nabij tartinki na wykałaczki. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje