× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz

Zdjęcie

Tatar z łososia norweskiego /materiały prasowe
Tatar z łososia norweskiego
/materiały prasowe
Sposób przygotowania

Surowe i wędzone filety z łososia norweskiego posiekać w drobną kostkę. Z posiekanej szalotki, kaparów, wódki, soku z cytryny i oliwy z oliwek przygotowujemy sos.

Reklama

Posiekane ryby zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy w lodówce ok. pół godziny.

Tak przygotowany tatar podajemy z jajami przepiórczymi, siekanym koprem i grzanką z białego pieczywa.

Autorem przepisu jest Robert Sowa, szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnia

materiały prasowe

Zobacz również

  •  Łosoś z cytryną i pomarańczą

    ​ Nie wszyscy lubią połączenie cytrusowych smaków z rybą. Ja lubię, nawet bardzo i dlatego dziś postanowiłam dodać łososiowi nieco pomarańczowej nuty - zanurzony na 20 minut w soku ze świeżej... więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 132

Reklama

Skomentuj artykuł: Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (4)

Dodaj komentarz
Z.ola

~Z.ola -

Danie proste, ale wykwintne, bardzo smaczne i zawsze się udaje.

soska

~soska -

A ja na dobrego tatara z łososia zapraszam do Tekeda Sushi. To ten smak i naprawde bedziecie chcieli tam powrócic. Moje ulubione danie.

Polka

~Polka -

zrobiłam ten tatar na przyystawkę na przyjęciu komunijnym córki Rewelacja goście zaniemówili a wiekszość stwierdziła że zamówiłam catering SUper danie aby błysnoć kulinarnie :)

Reklama