Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz

Sposób przygotowania

Reklama

Surowe i wędzone filety z łososia norweskiego posiekać w drobną kostkę. Z posiekanej szalotki, kaparów, wódki, soku z cytryny i oliwy z oliwek przygotowujemy sos.

Posiekane ryby zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy w lodówce ok. pół godziny.

Tak przygotowany tatar podajemy z jajami przepiórczymi, siekanym koprem i grzanką z białego pieczywa.

Autorem przepisu jest Robert Sowa, szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Maria Winiarska | ryby | przystawki i przekąski | łosoś

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (5)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje