Tatar ze śledzia - Robert Sowa

...matias podany na pieczywie razowym z sosem musztardowo-miodowym - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

Tatar ze śledzia
Tatar ze śledziamateriały prasowe

Sos: 50 g marynowanych podgrzybków; 1 łyżka suszonego kopru; 2 łyżki musztardy; łyżka miodu pszczelego; 50 ml miodu pitnego; szczypta czosnku granulowanego

Sposób przygotowania

Filety śledziowe, marynaty i dymkę pokroić w drobną kostkę, dodać oliwę z oliwek, szczypiorek, keczup oraz sok z cytryny i doprawić do smaku pieprzem ziołowym.

Przygotować sos: podgrzybki pokroić w kostkę, dodać musztardę i miód, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.

Z pieczywa razowego bułki wyciąć krążki i obsmażyć je na maśle.

Tatar ułożyć na grzankach, udekorować cząstkami jajek przepiórczych i pomidorków koktajlowych. Przed podaniem skropić sosem miodowo-musztardowym.

Robert Sowa jest mistrzem kuchni warszawskiego Hotelu Jan III Sobieski.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas