Tęcza na talerzu

Wg przepisu Sylwii Wiesenberg.


 

Reklama

Składniki dla 4 osób:

  • 150 g Kaniwa lub Quinoa
  • 2 avocado
  • 4 świeże, młode ogórki
  • 200 g świeżych truskawek
  • 2 opakowania mieszanek sałat Fit&Easy "Weekend"
  • 1 mały pęczek świeżej bazylii lub mięty
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • Zredukowany ocet balsamiczny

 

Sposób przygotowania:

Kaniwę lub Quinoa ugotować,  a po wystudzeniu połączyć z obranym i pokrojonym avocado oraz ogórkiem. Następnie dodać pokrojone truskawki, mieszankę sałat Fit&Easy, posiekane świeże zioła, oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny. Całość delikatnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje