Tego nie wiesz o ziemniakach!

Skorzystaj z rad doświadczonych gospodyń domowych.

1. Jeśli zależy Ci na szybkim przygotowaniu pieczonych ziemniaków, możesz je wcześniej podgotować w wodzie lub bulionie. To znacznie skróci czas ich pieczenia.

Reklama

2. Do kotletów ziemniaczanych możesz dodać smażony boczek, duszone grzyby, zielone lub brązowe oliwki bez pestek. Urozmaicą one i wzbogacą smak kotletów ziemniaczanych.

3. Najlepsze do zapiekania będą ziemniaki o sypkim miąższu np. Koral lub Ibis.

4. Jeśli planujesz przygotować kotlety na następny dzień, wieczorem możesz ugotować ziemniaki, rozgnieść je praską, odparować i odstawić na następny dzień. Będą równie smaczne.

5.  Nadmiar pieczonych ziemniaków wykorzystaj, przygotowując sałatkę. Wystarczy, że pokroisz warzywa, dodasz majonez, jogurt, sól, pieprz i ziemniaki.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje