Teriyaki burrito z rybą

Do tego przepisu możemy wykorzystać dowolną, białą rybę.

Składniki

  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • Awokado
  • Sola
  • Suszone nasiona chilli
  • Natka pietruszki
  • Liście szpinaku
  • Łyżeczka świeżego, startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szklanki sosu sojowego
  • ½ szklanki oliwy z orzeszków ziemnych
  • 3 łyżki octu balsamicznego

Sposób przygotowania

Sos sojowy, oliwę, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir mieszamy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy rybę. Marynujemy przez kilka godzin (ok. 4-5). Po tym czasie rybę podsmażamy z kilkoma łyżkami marynaty. Tortillę podgrzewamy przez kilkanaście sekund. Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Na tortilli układamy umyte liście szpinaku, awokado, rybę oraz polewamy marynatą pozostałą na patelni. Posypujemy wszystko nasionami chilli i pokrojoną natką pietruszki. Zawijamy.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje