Tiramisu dla dorosłych łasuchów

Pyszne!

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1/2 szklanki kakao
  • tabliczka białej czekolady
  • 30 dag śmietany kremówki
  • opakowanie sera ricotta
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki likieru czekoladowego
  • opakowanie biszkoptów
  • 2 łyżki drobno posiekanych pistacji
  • pół szklanki borówek

Sposób przygotowania

1. Cztery łyżki kakao rozpuść w 150 ml gorącej wody. Ostudź. Metalową miskę ustaw na garnku z gotującą się wodą. Na parze rozpuść pokruszoną czekoladę. 

2. Kremówkę ubij, miksując dodaj ser i cukier. Cienkim strumieniem wlewaj czekoladę i likier. Miksuj powoli. 

3. Biszkopty po kolei zanurzaj w przygotowanym kakao, układaj w naczyniu jeden obok drugiego. Przykryj kremem, posyp pozostałym kakao. Udekoruj pistacjami i borówkami. Wstaw do lodówki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje