Tiramisu z malinami i kremem jogurtowym

Wykorzystaj sezon na te pyszne owoce.

Składniki:

  • 4 kubeczki (po 50 dag jogurtu)
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 40 dag świeżych malin
  • 16 podłużnych ciastek biszkoptowych (tzw. kocie języczki)
  • 1/2 szkl. soku malinowego
  • 4 łyżki nalewki malinowej
  • cukier puder albo miód do smaku
  • 1/2 łyżeczki skórki otartej z limonki
  • 1 łyżka soku wyciśniętego z limonki
  • melisa albo mięta do dekoracji

Przygotowanie:

1. Ciastka biszkoptowe pokrój na połówki. Maliny przebierz, szybko opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Owoce rozłóż na kuchennej ściereczce, aby ociekły i dobrze wyschły.

Reklama

2. Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym. Domieszaj sok oraz skórkę z limonki. Posłodź do smaku cukrem pudrem albo miodem. Sok malinowy wymieszaj z nalewką. Skrop ciastka.

3. W wysokich pucharkach warstwami ułóż: nasączone biszkopty, maliny oraz krem jogurtowy. Trochę świeżych owoców ułóż na wierzchu każdej porcji deseru. Tiramisu udekoruj listkami mięty albo melisy cytrynowej. Do czasu podania trzymaj w lodówce.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje