Torcik czekoladowy

Stworzony dla malucha.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 8 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 30 dag gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki kakao
  • 600 ml śmietany 30 proc.
  • 8 dag masła

Przygotowanie:

1. Jajka ubij z cukrem,stawiając miskę na garnku z gorącą wodą. Mąkę wymieszaj z kakao, przesiej do masy, wymieszaj łyżką. Przełóż do tortownicy, piecz 40 minut w 160°C. Ostudź, przekrój ciasto w poprzek.

Reklama

2. Śmietanę i masło podgrzej w garnku. Dodaj połamaną czekoladę i kakao. Mieszaj, aż się rozpuści, wystudź. Wstaw do lodówki, żeby krem zgęstniał. Przełóż nim blaty, posmaruj wierzch i boki tortu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje