Torcik miętowo malinowy

Kusząco kolorowy!

Składniki:

  • 75 dag jogurtu greckiego
  • 10 dag cukru pudru
  • 30 dag malin
  • galaretka czerwona i zielona
  • 2 garście liści mięty
  • owoce do dekoracji
  • 10 dag gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

1. Galaretki rozpuść w nieco mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Maliny zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko. Liście mięty umyj, wrzuć do blendera, dodaj 1/3 cukru, 25 dag jogurtu, zieloną galaretkę zmiksuj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej folią.

Reklama

2. Resztę jogurtu zmiksuj z cukrem, musem malinowym i czerwoną galaretką. Wylej na masę zieloną, schłodź w lodówce. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i owocami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje