Torcik naleśnikowy, z twarożkiem i płatkami zbożowymi

Na pewno ciekawym i zaskakującym sposobem na uczczenie Dnia Babci i Dziadka będzie – zamiast tradycyjnej, rysowanej – smaczna laurka, w podziękowaniu za wszystkie smakołyki, którymi przez cały rok rozpieszczane są wnuki.

Torcik naleśnikowy
Torcik naleśnikowymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z jajami, sokiem pomarańczowym i wodą gazowaną. Miksujemy na gładką masę, po czym dolewamy olej i mieszamy. Na nieprzywieralnej patelni, lekko natłuszczonej olejem, smażymy naleśniki (20 sztuk o średnicy około 12 cm). Na każdym z nich rozsmarowujemy twarożek i układamy warstwę płatków np. Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki. Wierzch ozdabiamy płatkami i pokrojoną, sparzoną pomarańczą.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas