Torcik z dynią

Zaskakująco smaczny.

Składniki:

Biszkopt:

  • 6 jaj
  • szklanka mąki
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Reklama

Mus:

  • 40 dag dyni
  • 4 łyżki cukru

Krem:

  • 15 dag masła
  • 5 łyżek cukru pudru
  • łyżka żelatyny
  • 20 dag serka mascarpone 30 proc.
  • polewa czekoladowa
  • ozdoby z cukru lub marcepana

Przygotowanie:

1. Białka ubij, dodaj żółtka i cukier, mąkę, proszek. Piecz 35 minut w temp. 180°C. Ostudź. Przekrój wzdłuż na trzy części. Dynię ugotuj z cukrem.

2. Rozpuść żelatynę. Masło i cukier rozpuść, podgrzej, dodaj żelatynę. Przestudź, dodaj serek, kilka łyżek musu z dyni. Roztrzep. Tort przełóż masą z dyni, udekoruj polewą i cukrowymi dyniami. Schłodź.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje