Tort czekoladowy po staropolsku

Przepis naszych babć.

Niegdyś nie żałowano ani jajek, ani czekolady czy migdałów, by zrobić pyszny tort czekoladowy!

Reklama

Migdałów 1 kilo 225 gr. nie parzonych wytrzeć w serwetce, przetrzeć na maszynce, czekolady 1 kilo 225 gr. również utartej, masła 1 kilo 225 gr. najlepszego śmietankowego, cukru miałkiego 5 szklanek, sucharków dobrze przesianych 5 szklanek i pałeczkę wanilji tłuczonej.

Naprzód ucierać masło z jajami, po jednemu, w ilości 25, całą godzinę. Na koniec wszystko razem zmieszać i nakładać do formy, wyłożonej czystą wypłukaną w zimnej wodzie serwetą.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje