Tort Pavlova

Łatwiejszy niż myślisz.

Składniki:

Beza:

  • 8 białek
  • 35 dag cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Reklama

Krem:

  • 30 dag mascarpone
  • 300 ml śmietany
  •  2 łyżki cukru
  • tabliczka czekolady krówki
  • sos karmelowy

Przygotowanie:

1. Białka ubij, dodając cukier, sok z cytryny i mąkę. Wyłóż na papier do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 160°C, a 1,5 godz. w temp. 140°C.

2 Śmietanę ubij z serkiem i cukrem. Krem wyłóż na bezę, posyp czekoladą, pokrojonymi krówkami. Polej sosem.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje