Tortilla z grillowanymi warzywami i cieciorką

Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek.

Składniki:

  • 8 łyżek ciecierzycy z puszki (np. marki Jasmeen)
  • 1 łyżka pasty tahina (np. marki Jasmeen)
  • 2 placki tortilli (np. marki Sandra)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • 6 pieczarek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki wody
  • 1 ząbek czosnku garść posiekanej pietruszki

Reklama

Sposób przygotowania: Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek. Następnie smażymy na niej około 10 minut pokrojoną paprykę, cebulę, pieczarki i doprawiamy solą dla smaku. W tym samym czasie przygotowujemy sos. Do miski nakładamy pastę tahina, dodajemy sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, posiekaną pietruszkę, oliwę z oliwek i wodę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Na placki tortilli nakładamy gotowe grillowane warzywa i polewamy je sosem. Całość zawijamy i wkładamy do piekarnika na 10 minut.  Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje