Tortilla z pomidorami

Doskonała na ciepło i na zimno.

Do tortilli możesz dodać też inne ulubione składniki np. kukurydzę
Do tortilli możesz dodać też inne ulubione składniki np. kukurydzę123RF/PICSEL

Składniki:

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 100 g chorizo
  • duża szczypta kurkumy, słodkiej i ostrej papryki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Jajka rozbełtaj widelcem, dodaj przyprawy. Na oleju przysmaż posiekaną cebulę, dodaj plasterki chorizo oraz ziemniaki (również pokrojone w plasterki) i pomidorki. Całość zalej masą jajeczną.

2. Smaż przez kilka minut, po czym delikatnie przełóż ziemniaczany omlet na drugą stronę, smaż kilka minut. Taka wersja tortilli smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas