Tortilla z wołowiną i awokado

Pożywna i smaczna przekąska.

Tortilla z wołowiną
Tortilla z wołowiną123RF/PICSEL

Składniki

  • Cebula czerwona
  • Awokado
  • Czosnek
  • Olej słonecznikowy
  • Śmietana
  • Rukola
  • Chrzan
  • Papryka w proszku
  • Wołowina

Przygotowanie

Pokrój mięso. Wymieszaj paprykę ze śmietaną. Wlej olej do miski, dodaj chrzan i rozdrobniony czosnek. Obtocz mięso w oleju z chrzanem, usmaż mięso na patelni. Pokrój cebulę i awokado. Stek umieść w piekarniku na 5 minut, a następnie drobno pokrój. Tortillę posmaruj śmietaną, nałóż mięso, awokado, cebulę i rukolę.  Zawiń tortillę.

Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoInteria.tv
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas