Tortille z warzywami

Składniki: 1 marchewka, 1/2 ogórka sałatkowego, 1 czerwona papryka, 1/2 sałaty lodowej, 2 garści kiełków słonecznika, 200 g tartego sera żółtego, sól, 4 tortille, 2-3 łyżki keczupu, pietruszka do dekoracji.

Wszystkie warzywa czyścimy, myjemy i osuszamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, kilka większych liści sałaty odkładamy, a mniejsze listki rwiemy na kawałki.

Reklama

Przygotowane warzywa wkładamy do misy i mieszamy z kiełkami słonecznika i startym serem. Jeśli trzeba, lekko doprawiamy solą.

Tortille podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Smarujemy keczupem, przykrywamy odłożonymi listkami sałaty, na sałatę wykładamy mieszankę z warzyw i sera. Zwijamy, kroimy i dekorujemy natką pietruszki.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia chińska | przepisy | Tortilla

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje