Tosty francuskie

Tosty francuskie to pyszne kromki maczane w jajku i mleku, smażone na złoto. Świetne na śniadanie, podwieczorek i kolację. Tosty francuskie dzięki swojej prostocie są doskonałym wyborem, gdy chcemy przyrządzić coś na szybko.

Tosty francuskie to śniadanie gotowe w 10 minut
Tosty francuskie to śniadanie gotowe w 10 minutINTERIA.PL

Tosty francuskie - przygotowanie

1. Jajko roztrzepać i wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem.

2. Na patelni rozgrzać masło, maczać chleb w jajku roztrzepanym z mlekiem i układać na patelni, smażyć na złoto, odwrócić, położyć na wierzchu plasterek szynki, a następnie plasterek sera, smażyć aż ser się rozpuścić. Podawać na ciepło. 

Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

Zobacz również:

Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas