Tosty pieczarkowe

Pasuje do nich surówka z porów.

Składniki

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów sera tostowego
  • 6 pieczarek
  • masło
  • przyprawa ziołowa do masła
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanej drobno natki pietruszki lub drobno posiekanego szczypiorku

1. Pieczarki pokrój na półplasterki,smaż na maśle do odparowania soku, dopraw solą i pieprzem.

2. Kromki chleba ułóż na blaszce,piecz 5 min w 190ºC. Obróć, posmaruj masłem, posyp przyprawą.Na wierzchu ułóż po plastrze sera,na nim pieczarki. Zapiekaj w 190ºC, aż ser się rozpuści. Posyp zieleniną.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje