Tradycyjne pierogi z kapustą

Najlepiej smakują w Święta.

Pierogi podaj z cebulką
Pierogi podaj z cebulką123RF/PICSEL

Składniki:

  •  2 szklanki mąki
  •  jajko
  •  łyżeczka soli
  •  pół szklanki wody
  •  pół kg kiszonej kapusty
  •  2 cebule

Przygotowanie:

Z mąki, jajka, soli i wody przygotować ciasto. Kapustę zalać wrzątkiem, gotować, aż będzie miękka, odcisnąć z nadmiaru wody. Cebulę pokroić w kostkę, zblanszować. Kapustę i cebulę połączyć, wymieszać.

Ciasto rozwałkować. Z ciasta wyciąć kółka (np. za pomocą szklanki), na każde koło nałożyć farsz, ulepić pieróg. Pierogi gotować w osolonej wodzie ok. 4 minut.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas