Tradycyjny jabłecznik

Jesień to sezon na jabłka. Wykorzystajmy go!

Szarlotka
Szarlotka123RF/PICSEL

Składniki:

  • kostka margaryny
  • 2 i pół szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 kg jabłek
  • pół szklanki cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:1. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, jajka, i margarynę zagnieć na  ciasto.  Ciastem wyłóż dno natłuszczonej tortownicy. Wstaw na pół godziny do lodówki

2. Jabłka pokrój, ułóż na cieście, posyp cynamonem

3. Piecz ok. 50 minut w temp. 170°C

Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas