Truskawki z kremem waniliowym

Letni deser.

Składniki na 4 porcje:

- 500 g lodów waniliowych,
- 500 g truskawek,
- odrobina zmielonego anyżku,
- 6 łyżek likieru pomarańczowego,
- 2 łyżki cukru pudru,
- melisa do dekoracji

Przygotowanie:

Lody waniliowe zostawić na 15 minut aby lekko odtajały. Truskawki umyć i przekrawać na pół. Truskawki rozdzielić do salaterek lub głębokich talerzyków. Lody zmiksować z likierem i odrobiną anyżku (na czubku noża), nakładać na talerzyki. Posypać cukrem pudrem i dekorować melisą.
Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 1150 kJ/275 kcal

Dowiedz się więcej na temat: truskawki | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje