Truskawkówka

Masz dość truskawkowych ciast? Truskawki możesz spożytkować w inny sposób...

Składniki na 2 butelki po ok. 500 ml:

- 500 g truskawek,
- 250 ml wódki (40 proc.),
- 3 łyżki soku z limonki,
- 6-8 łyżek syropu truskawkowego

Reklama

Przygotowanie:

Wymyte truskawki zmiksować, wlać wódkę, sok z limonki i syrop truskawkowy. Zmiksować ponownie. Rozlać do czystych buteleczek i wstawić do lodówki.

Czas przechowywania: Przechowywać w lodówce przez 5-7 dni.

Porada: Truskawkówkę rozlać do 8-10 kieliszków, dopełnić winem musującym. Dekorować kleksem z bitej śmietany i listkiem mięty.
Czas przygotowania: 10 minut

Wypróbuj też: Truskawkowy Royal i Poncz ananasowo-truskawkowy

Dowiedz się więcej na temat: koktajle alkoholowe | napoje | truskawki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje