Tutti- frutti

Z różnymi owocami.

Składniki:

Reklama

- paczka herbatników,
- 10 dag mielonych orzechów,
- 4 czubate łyżki cukru,
- łyżka masła,
- 1/2 szklanki mleka,
- 20 dag mrożonych jagód,
- 4 łyżki cukru pudru,
- galaretka z owoców leśnych,
- 2 kubeczki śmietanki kremówki,
- 20 dag malin mrożonych,
- galaretka malinowa,
- 2 galaretki agrestowe,
- do ozdoby: maliny, truskawki,
- borówki amarykańskie

Przygotowanie:

1. Herbatniki drobno pokrusz, zmieszaj z orzechami. Z cukru zrób lekki karmel, rozprowadź z masłem i mlekiem, wymieszaj z herbatnikami. Masę rozsmaruj na spodzie tortownicy.
2. Jagody zagotuj z połową cukru pudru, wsyp galaretkę z owoców leśnych, zmiksuj, przestudź. Ubij na sztywno 1 kubeczek śmietanki, wymieszaj z zimnymi jagodami. Wylej na masą herbatnikową, ochłodź.
3. Galaretkę malinową rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Resztą śmietanki ubij z pozostałym cukrem pudrem. Wymieszaj z zimną galaretką. na zastygniętą masę jagodową wysyp maliny, zalej pianką malinową. Zastudź. Wierzch ozdób owocami. Zalej galaretką agrestową rozrobioną w 3 szklankach wody.

Dowiedz się więcej na temat: ciasta | ciasta z owocami | truskawki | jagody

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje