Uczta cukiniowo-pomidorowa

Kawałki można zabrać także na lunch czy drugie śniadanie do pracy

Składniki - spód

  • 250 g mąki
  • 125 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • żółtko lub jajko

Składniki - nadzienie

  • duża cukinia
  • 3 pomidory
  • 200 g tartego sera żółtego
  • sól, pieprz, koperek
  • Możesz dodać też sos

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników przygotuj ciasto, po czym rozłóż je w formach  i podpiecz w 180°C do zezłocenia (szczegóły w ramce na str. 97). 

Reklama

2. Na podpieczonym cieście rozłóż ser, plastry pomidorów i cukinii. Oprósz solą, pieprzem. Jeśli chcesz, polej sosem. Piecz jeszcze ok. 35 min. Podaj z koperkiem.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje