Waniliowy makaron z gruszkami i sosem orzechowym

Aby życie było słodsze.

Przygotowanie:

- 750 ml mleka,
- opakowanie cukru waniliowego,
- 400 g makaronu wstążki,
- 4 gruszki,
- 0,25 l siku jabłkowego,
- łyżka cukru,
- 150 g kremu orzechowego (np. nutella),
- 100 g orzechów laskowych,
- cynamon,
- melisa

Przygotowanie:

Do garnka wlać po pół litra mleka i wody, dodać opakowanie cukru waniliowego, zagotować, wrzucić makaron i gotować 12 minut. Gruszki obrać, pokroić na cząstki. Dusić w soku jabłkowym z cukrem ok. 5 minut. Pozostałe mleko zagotować i rozpuścić w nim krem orzechowy. 6 orzechów przepołowić resztę posiekać. Makaron i gruszki odcedzić układać na talerzu, polać sosem, posypać orzechami, oprószyć cynamonem. Dekorować listkami melisy.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 3690 kJ/881 kcal

Dowiedz się więcej na temat: makaron | dania na słodko | gruszki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje