Warzywa faszerowane

To doskonały pomysł na obiad albo kolację. Farsz możesz zmodyfikować według własnego pomysłu - jest pole do popisu!

Są pyszne!
Są pyszne! 123RF/PICSEL

Ryż ugotować na półsurowo. Obrać 6 cebul, odciąć wierzchy, gotować 10-15 minut w posolonej wodzie. Papryki rozciąć na połowy, pozbawić nasion. Pomidory rozciąć w poprzek na połowy i wydrążyć miąższ. Cukinie umyć, osuszyć, rozciąć wzdłuż na połowy, wydrążyć miąższ. Cebule odcedzić, przelać zimną wodą, wydrążyć środki. Odłożoną cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła. Wymieszać z mięsem, ryżem, posiekaną natką pietruszki, koncentratem pomidorowym.

Farsz doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Napełnić nim wydrążone warzywa. Warzywa ustawić w dużej formie żaroodpornej. Polać resztą stopionego masła i bulionem. Dusić 60 minut w 200°C. Podawać np. z gęstą kwaśną śmietaną. 

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas