Wątróbka z jabłkiem

Obiad za mniej niż 1 zł za porcję.

Wątróbkę podaj z warzywami
Wątróbkę podaj z warzywami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • cebula
  • jabłko
  • sól, pieprz
  • olej
  • mąka
  • mleko
  • łyżka miodu
  • mały brokuł
  • szczypiorek
  • pomidor

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w plasterki, zamocz w mleku, obtocz w mące. Wątróbkę umyj, posyp mąką i usmaż razem z cebulą.

Jabłko pokrój w półplasterki i usmaż z miodem. Ugotuj brokuł, pokrój pomidor i szczypiorek.

Wątróbkę podaj z warzywami.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas