Wegański przysmak z soczewicy

Smakowita propozycja dla miłośników past kanapkowych. Łatwa do przygotowania i wyjątkowo zdrowa. Kanapki znikną w mgnieniu oka.

Wegański przysmak z soczewicy
Wegański przysmak z soczewicy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Czerwoną soczewicę gotuj według przepisu na opakowaniu, aż zacznie się rozpadać, ostudź. Jeśli będzie rzadka, osącz na sicie.

2. Osobno ugotuj do miękkości marchewkę. Posiekaj ją, a potem zmiksuj na gładką pastę razem z ostudzoną soczewicą. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany bardzo drobno czosnek.

3. Całość wymieszaj z oliwą i pastą pomidorową lub paprykową. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sporą szczyptą kuminu oraz sproszkowanym imbirem. Podawaj do chleba

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas