Wegański smalec ze śliwką kalifornijską

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 7 suszonych śliwek kalifornijskich
  • 2 puszki białej fasoli
  • 100 ml zimnej wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 cebule
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Śliwki kalifornijskie drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć na niego pokrojoną w kostkę cebulę, listki laurowe, ziele angielskie i majeranek. Dopraw sporą szczyptą soli oraz pieprzu i smaż, aż cebula mocno się zrumieni. Przed dodaniem do reszty składników wyjmij z cebuli listki laurowe i ziele angielskie. Fasolę z dodatkiem wody i sosu sojowego dokładnie zmiksuj na gładką masę. Dodaj posiekane śliwki kalifornijskie oraz usmażoną cebulę. Całość wymieszaj do połączenia wszystkich składników. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ciemnym pieczywem i ogórkiem kiszonym.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje