Wege lunchbox z orzechową posypką w słoiczku

Zamiast podjadać w pracy niezdrowe przekąski, postaw na pełnowartościowy posiłek!

Składniki

  • 180 g marynowanego tofu
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 150 g mieszanki sałat
  • 2 zielone jabłka
  • 75 g orzechów pekan np. Bakalland
  • 100 g żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • Pęczek szczypiorku
  • Pieprz i sól

Sposób przygotowania

Tofu kroimy w kostkę i przez chwilę podsmażamy na rozgrzanej patelni. Warzywa myjemy. Siekamy szczypiorek, a jabłko kroimy w drobną kostkę (nie obieramy jabłka ze skórki). Tofu mieszamy z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem, doprawiamy. Sałatkę układamy warstwowo w słoiczku - najpierw tofu z jogurtem, później jabłka, następnie żurawina, orzechy i na końcu kilka liści sałaty.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje