Węzełki z krabami

Przekąska dla dwojga.


Reklama


Składniki na 2 porcje:

- 6 łyżek mąki,
- 5-6 łyżek mleka lub wody i piwa,
- 1 małe jajko,
- sól,
- pieprz,
- 1 łodyga selera naciowego,
- 6-8 paluszków krabowych,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

1. Mąkę zmiksujcie z mlekiem, piwem i jajkiem. Ciasto doprawcie solą, pieprzem, ew. posiekanym tymiankiem i słodką papryką, odstawcie na 20 minut, by odpoczęło.
2. Seler i paluszki krabowe pokrójcie w kostkę, wymieszajcie z majonezem. Sałatkę doprawcie sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Z przygotowanego ciasta usmażcie 4 naleśniki. Na każdy nałóżcie porcję sałatki, uformujcie "węzełki" (można je związać u góry, np. pasemkiem szczypiorku).
Czas przygotowania: 30 minut

Dowiedz się więcej na temat: Krab | owoce morza | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje