Wielkanocne roladki z gęsi - Robert Sowa

Roladki z wędzonej piersi gęsi z farszem chrzanowo-jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

Składniki dla 4 osób: 2 wędzone piersi gęsi; 4 jajka; 2 łyżki tartego chrzanu; łyżka majonezu; łyżka natki pietruszki; łyżka kopru; 50 g marynowanych rydzów w zalewie; 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 20 ml miodu pitnego; pół łyżeczki czerwonego pieprzu; szczypta soli czosnkowej; pieprz czarny mielony do smaku; mały pęczek szczypiorku

Reklama

Sposób przygotowania

Jajka drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Grzyby pokroić w kostkę i ponownie umieścić w zalewie, a następnie dodać koper, miód, sól i pieprz.

Piersi pokroić w cienkie plasterki. Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki. Podawać polane grzybami w zalewie miodowej, udekorowane szczypiorem.

Robert Sowa jest mistrzem kuchni warszawskiego Hotelu Jan III Sobieski.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: drób | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje