Wigilijne uszka

Doskonały dodatek do wigilijnego barszczu.

Składniki:

Reklama

- szklanka mąki, sól, pieprz,
- 3 dag ugotowanych suszonych grzybów,
- 1 cebula, posiekana natka,
-2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
- 1 jajko, łyżka oleju

Przygotowanie:

Z mąki z solą, dolewając wodę zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować., wykrawać małe kółeczka. Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, wymieszać z natką, orzechami i posiekanymi grzybami. Przyprawić solą i pieprzem. Wbić jajko, wymieszać. Po porcji farszu układać na każdym placuszki. Zalepiać. Przeciwległe końce pierożków zlepić, aby powstały uszka. Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać do barszczyku.

Dowiedz się więcej na temat: Kuchnia świąteczna - Boże Narodzenie | pierogi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje