Wiosenna sałatka z kiełkami słonecznika

Z grzankami.


Reklama


Składniki:

- 1 główka sałaty,
- 3 pomidory,
- 1 pęczek rzodkiewek,
- 1 opakowanie kiełków słonecznika,
- 4 kromki chleba tostowego,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki masła,
- 4 łyżki tartego sera,
- najlepiej parmezanu,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki oleju,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Sałatę umyć, pomidory i rzodkiewki pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, chleb pokroić w kostkę. Olej doprawić solą, pieprzem, musztardą i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Sałatę wymieszać z pomidorami, rzodkiewką i kiełkami, polać sosem i przełożyć do salaterki. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać kostkę chleba tostowego i usmażyć na zloty kolor często mieszając. Grzankami posypać sałatkę.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje