​Wiosenna sałatka ziemniaczana

Z kuchni niemieckiej


Składniki:

  • 1,75 kg ziemniaków
  • 75-100 g pestek dyni
  • 150 g boczku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy
  • 50-75 ml oleju
  • 200 ml oleju
  • 200 ml bulionu
  • 5-7 łyżek octu winnego
  •  1 ogórek
  • 250 g pomidorów koktajlowych
  •  Pęczek zielonej cebulki
  • 6 gałązek majeranku
  • Sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pestki dyni uprażyć na patelni bez tłuszczu. Boczek uprażyć na patelni i osączyć na ręczniku kuchennym. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Musztardę, olej, pokrojona w kostki cebulę, bulion i ocet gotować 1-2 minuty. Ziemniaki odcedzić, obrać, ewentualnie poprzekrawać. Umieścić w misce i zalać zalewą. Odstawić na 2 godziny. Dodać pokrojone pomidory, ogórek i cebulę. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.


Dowiedz się więcej na temat: ​Wiosenna sałatka ziemniaczana

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje