Włoska focaccia

Dla wielbicieli oliwek.

Składniki:

Ciasto:

  • 8 g suchych drożdży
  • 100 ml ciepłego mleka
  • 300-400 ml ciepłej wody
  • 60 dag mąki
  • 2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oliwy

Reklama

Dodatki:

  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • rozmaryn, gruba morska
  • oliwa, sól

Przygotowanie:

1. Składniki ciasta zagnieć. Przykryj i odstaw na ok. 90 minut.

2. Z ciasta uformuj płaski bochenek. Zrób w nim dołeczki. Posmaruj oliwą. Posyp grubą solą, rozmarynem i pokrojonymi oliwkami. Piecz 30 minut w temp. 200 st.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje