Włoska jarzynowa

Wyśmienita i aromatyczna

Składniki

  • 4 pomidory
  • 1 mała cukinia
  • kilka liści młodej kapusty
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 20 dag grubego makaronu
  • sól, pieprz, suszony tymianek

Sposób przygotowania

Pomidory pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Łodygi selera i cukinię oczyść, potnij na kawałki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Kapustę opłucz, poszatkuj. Brokuł podziel na różyczki. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa (bez pomidorów i brokułów). Duś 5 minut. Dolej bulion i gotuj jeszcze 15 minut. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj brokuły i pomidory. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Zupę podawaj z makaronem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje