Włoska minestrone

Zupa w stylu włoskim

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2 pomidory
  • 2 marchewki (ok. 15 dag)
  • 1 cukinia
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 szkl. gęstego soku pomidorowego
  • 3 gałązki oregano
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Pomidory sparz, obierz, oczyść. Miąższ pokrój na kawałki. Marchewkę obierz, cukinię i paprykę oczyść. Przygotowane warzywa umyj, potnij w kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj resztę jarzyn.  

2. Całość smaż 5 minut, mieszając. Podlej bulionem i sokiem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Gotuj  ok. 10 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Zupę posyp parmezanem i oregano. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje