Włoskie cannelloni

Kolacja we włoskim stylu.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 350 g mieszanego mięsa mielonego,
- 2 łyżki oleju,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1/2 pęczka oregano,
- 20 dag krojonych pomidorów (z puszki),
- 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu,
- czarny pieprz,
- 16 rurek cannelloni,
- 250 g sera ricotta,
- 375 ml mleka,
- 4 łyżki startego parmezanu

Przygotowanie:

1. Mięso usmaż na oleju. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, dodaj do mięsa i przesmaż. Dołóż oregano, 4 łyżki pomidorów i zielony pieprz, smaż ok. 5 min mieszając. Mięso dopraw solą i pieprzem.
2. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Cannelloni napełnij farszem mięsnym i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
3. Ser ricotta wymieszaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem. Resztę pomidorów ułóż wokół cannelloni, na makaron wyłóż ser z mlekiem, posyp parmezanem. Cannelloni piecz około 30 minut. Czas przygotowania: 60 minut.
Wartość kaloryczna 1 porcji: 505 kcal.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas