Wołowina pieczona z cytryną i ziołami

Tak przygotowana będzie smakować wyśmienicie!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w dużej misce. Mięso opłucz i osusz. Włóż do miski z marynatą i dokładnie je nią natrzyj. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej trzy godziny, a najlepiej na noc. Dobrze jest mięso kilka razy obrócić.2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia (wyjmij cytrynę i czosnek), przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Piecz 20 minut, po czym obróć, dodaj cytrynę i czosnek i piecz kolejne 20 minut.3. Po wyjęciu z piekarnika odstaw mięso na 10 minut, aby doszło. Pokrój w cienkie plastry.

Kurczak tikka masalaInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas