Wytrawne gofry z serem żółtym, cukinią i ziołami

W takiej wersji są równie smaczne!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Cukinię zetrzyj na tarce  na grubych oczkach. Mąkę, żółtka, mleko, olej, proszek do pieczenia oraz sól połączyć i miksować do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć odpowiednią gęstość (taką jak w przypadku ciasta na naleśniki). W osobnej misce ubić białka na sztywno i dodać do ciasta. Całość wymieszać, dodać starty żółty ser, wcześniej przygotowaną cukinię oraz zioła. Tak przygotowaną masę wlewać partiami na rozgrzaną gofrownicę i smażyć aż do zrumienienia. Przed podaniem posypać pozostałym startym serem i udekorować listkami świeżego kopru.

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas