Wytrawny koktajl pomidorowy

Są nie tylko orzeźwiające - to też prawdziwe bomby witaminowe. I sposób na przemycenie warzyw domownikom, którzy ich nie lubią. Pietruszka czy seler w koktajlu smakują zupełnie inaczej!

Składniki:

  • 2 duże pomidory (najlepiej malinowe lub bycze serce)
  • 200 ml wody
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1/2 małej papryczki chili
  • 1 łyżka orzeszków pinii
  • sól, pieprz
  • garść rukoli
  • garść bazylii

Sposób przygotowania:

Pomidory obierz ze skórki: delikatnie natnij je na czubkach i zanurz na 10 minut we wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie - wtedy skórka łatwo oddzieli się od miąższu. Pokrój je w grubą kostkę i miksuj z resztą składników do uzyskania jednolitej konsystencji. Napój najlepiej smakuje lekko schłodzony!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje