Z łososiem

Te jajka nie tylko pięknie wyglądają. Są smaczne i przede wszystkim zdrowe.

Łosoś z jajkiem to doskonałe połączenie
Łosoś z jajkiem to doskonałe połączenie 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypta soli
  • 300 g wędzonego łososia
  • koperek do przybrania

Przygotowanie:

Jaja obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. 200 g wędzonego łososia skrop sokiem z cytryny, pokrój i wymieszaj widelcem razem z żółtkami, miękkim masłem i śmietaną. Dopraw do smaku solą i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Tak przygotowanym farszem napełnij jajka. Potem zamknij je drugą połówką i całość połącz kawałkiem wędzonego łososia. Na koniec udekoruj koperkiem.

Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas