Zapiekana karkówka

Wyjątkowo sycąca zapiekanka z ziemniaczkami i kruchą karkówką. Wypróbuj nasz przepis, a gwarantujemy, że na stałe zagości w twojej kuchni!

Zapiekana karkówka
Zapiekana karkówka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Karkówkę natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Obraną cebulę pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz, gotuj ok. 15 minut. Odlej, pokrój w plastry.

2. Mięso oprósz mąką, obsmaż na oleju z cebulą. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż dwa plastry mięsa, przykryj cebulą, ziemniakami i resztą karkówki. Podlej bulionem. Piecz 50 min w 180°C.

3. Powstały sos zapraw śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do zapiekanki.

Wakacje w Polsce mogą być jeszcze tańszeInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas